Wednesday, June 12, 2013

The Switch. [3 Short Stories]



The Protest Express.

Γραφείο Ανατολικής Μεσογείου. Αναφορά Νο. 166/13.
Επί του παρόντος, παραμένει άγνωστη η Μονάδα / Οργάνωση που αρχικά πρότεινε την –ομολογουμένως ανατρεπτική –αυτή κίνηση. Τα πρώτα σημάδια μαζικών μετακινήσεων που το Γραφείο είχε καταγράψει στις 12 και 13 του Ιουνίου… και φαίνεται πως είχαν οργανωθεί από πλειάδα γνωστών και άγνωστων Οργανώσεων, τα στοιχεία των οποίων παρατίθενται ενταύθα (Παράρτημα Α). Κατέστη όμως δυνατός ο εντοπισμός ΧΚΔ (Χώρου Κοινωνικής Δικτύωσης) όπου οι κύριοι πρωταγωνιστές φέρονται να ανταλλάζουν κωδικοποιημένες προτάσεις και οδηγίες σχετικά με το όλο επιχείρημα. Ο χώρος αυτό εντοπίστηκε από το λογισμικό Pyramid στο γενικότερο δίκτυο του Facebook υπό τη μορφή σελίδας θαυμαστών του (μακ.) μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.

Άγνωστες –επί του παρόντος –παραμένουν και οι ουσιαστικές συνέπειες αυτής της «ανταλλαγής πληθυσμών», δηλαδή της μετακίνησης των ελλήνων διαμαρτυρομένων για το κλείσιμο της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης στην Πλατεία Ταξίμ… και της αντίστοιχης μετακίνησης των διαμαρτυρομένων τούρκων έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ. Οι πρώτες αναφορές από έμπιστες πηγές μας εντός των δυνάμεων ασφαλείας πάντως κάνουν λόγο για έντονη αμηχανία. Ο εδώ Σύμβουλος Ψυχολογίας των Μαζών προειδοποιεί πως εάν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί, ενδεχομένως να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρει, «έχεις απλά όργανα που εκπαιδεύτηκαν να υπακούουν αλλά και να μισούν και να κτυπούν… και ταυτόχρονα έχεις οδηγίες από τους ανώτερους τους και τους πολιτικούς προϊστάμενους να συγκρατηθούν προς αποφυγή διπλωματικού επεισοδίου και παγκόσμιας κατακραυγής. Αν συνεχιστεί αυτό, στο τέλος κάτι θα σπάσει».

***

The ReWriters.

Η δουλειά ήταν εύκολη. Όταν οι μπαχαλάκηδες ξεκίνησαν τη φωτιά, το Συνεργείο ήταν ήδη κάτω από την μεγάλη αποθήκη του Αρχείου και ετοίμαζε την αποκόλληση ενός κομματιού 2x2 από το πάτωμα. Με τις πρώτες δυνατές εκρήξεις η αποκόλληση επετεύχθη χωρίς να γίνει αυτό αντιληπτό. Εντός μισής ώρας εντοπίστηκαν και αφαιρέθηκαν τα ζητούμενα αρχεία και ο εμπρηστικός μηχανισμός «καθάρισε» τα υπόλοιπα μαζί με τα όποια ίχνη της επέμβασης.

Ξεκινούν τώρα οι προκαταρτικές εργασίες για το επόμενο στάδιο. Η προσθήκη δυσαρμονικών στα ηχητικά αρχεία μουσικής θα γίνει εδώ. Πιο πολύπλοκες διεργασίες, όπως η παραποίηση οπτικού υλικού (film, VHS, Digital, etc.) και εγγράφων απαιτούν πιο εξιδανικευμένο χειρισμό στα εργαστήρια των Κεντρικών Γραφείων.
Παρακαλώ όπως διευθετηθεί ασφαλής μεταφορά εντός 7ημέρου.

Η διασπορά των «βελτιωμένων» αρχείων μέσω Διαδικτυακών Χώρων –υπό τη μορφή «διασωθέντων αρχείων» που συνεργάτες μας θα προωθήσουν –αναμένεται να ξεκινήσει μετά από 3-5 χρόνια.

ΥΓ. Ο «Σκηνοθέτης», δηλαδή ο άνθρωπος που μας βοήθησε στη χαρτογράφηση της αποθήκης και τον εντοπισμό των ζητούμενων… μου μετέφερε παράκληση όπως του διαβιβαστούν απείραχτα αντίτυπα συγκεκριμένων αρχείων (AL 505/73 και DG 127/67-11). Σκοπεύει, όπως επισήμως μου ανέφερε, να τα χρησιμοποιήσει σε ταινία συγκεκαλυμμένης προπαγάνδας υπό τον τίτλο
«Karamessines, the Freedom Fighter».
Ισχυρίζεται δε πως το εν λόγω project έχει την προφορική σας έγκριση.
Αναμένω οδηγίες.

***

7 Days That Lulled the World.

Η απόφαση είχε παρθεί. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «the Big Sleep» (Α110-13) η μαζική στροφή μερίδας των τηλεθεατών σε Διαδικτυακά Μέσα εναλλακτικής πληροφόρησης θα ετύγχανε «διευκόλυνσης» από δυο ξεχωριστές πολιτικές αποφάσεις, μία για κάθε χώρα. Σύμφωνα με ασφαλείς υπολογισμούς, οι κινήσεις αυτές… η καλύτερα …οι αντιδράσεις προς αυτές τις κινήσεις θα εξασφάλιζαν ένα ποσοστό 87% της πληθυσμιακής εκείνης μερίδας που ορίστηκε ως «στόχος» (περίπου 45-55% του συνολικού πληθυσμού). Μετέπειτα απαιτείται η εφαρμογή του προγράμματος «Dragnet» προς εντοπισμό διαφυγόντων πληθυσμών.

Η μείωση στις συμπεριφορές τύπου Α και Β αναμένεται να πλησιάσει το 70% κατά τις πρώτες ώρες των υπό κάλυψη εκπομπών μέσω του Διαδικτύου και το 100% από τις δευτερεύουσες μεταδόσεις μέσω κινητών, ταμπλέτων, κλπ.  Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στις αναμεταδόσεις αυτές σε χώρους συγκεντρώσεων–διαμαρτυρίας. Για τις υπόλοιπες μερίδες του πληθυσμού αρκεί η παρακολούθηση των κανονικών προγραμμάτων μέσω τηλεοράσεως.

Η μείωση των συμπεριφορών αυτών αναμένεται να αποδώσει –εντός 7 ημερών –πτώση στην κατανάλωση των αντίστοιχων προϊόντων και διευκόλυνση του επαναπρογραμματισμού καταναλωτικών συμπεριφορών σε βαθμό μέγιστο.


Labels: ,

6 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Αφιερωμένο στους διαδικτυακούς μου «φίλους».

Ρεπερτόριο:
“Kemal”, Raining Pleasure (Cover, Hadjidakis).
“Subterranean Homesick Blues”, Bob Dylan.

12/6/13 22:49  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Οι σκέψεις του Στροβολιώτη ΕΔΩ

Και η απάντηση μου:

Τώρα που πέρασαν μερικές ημέρες… νοιώθω την υποχρέωση να απαντήσω σε κάποια από όσα είπες, διερωτώμενος και ‘γω με τη σειρά μου για το τι είδους διεργασίες σε οδηγούν σε τέτοιες σκέψεις.
«…εκείνοι δηλαδή που είχαν αντιταχθεί στις προηγούμενες προσπάθειες συγυρίσματος του οργανισμού…»

Τη διαχρονική ευθύνη των όσων κυβερνούσαν (βλ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) για την κατάσταση της ΕΡΤ δηλαδή την κάνεις γαργάρα. Φταίνε οι «ακραίοι» ή ακραίοι της δεξιάς και της αριστεράς. Μάλιστα. Το ότι η παρούσα κυβέρνηση είχε η ίδια προσλάβει 40 άτομα (με αρκετούς υψηλόμισθους)… και μάλιστα με το δικαίωμα άσκησης δεύτερου επαγγέλματος (πράγμα που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους)… φαντάζομαι ότι το συγκαταλέγεις στη προσπάθεια συγυρίσματος!
Αυτοί δηλαδή που διόριζαν τις διοικήσεις του οργανισμού… και που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα βαρίδια που της φόρτωσαν… είναι κατ’ εσέ οι εκσυγχρονιστές και αναμορφωτές. Ναι, 4 κανάλια τηλεόρασης και 7 ραδιοφωνικά θα ήταν πολλά ακόμα και σε περιόδους μη κρίσης. Ποιών απόφαση όμως ήταν αυτός ο υδροκεφαλισμός;

Τη δε σύγκριση της ΕΡΤ με το ΡΙΚ τη βρίσκω γελοία … αν όχι ύποπτη. Είναι σαν να συγκρίνεις το Χατζιδάκι και το έργο του με τον Μελετίου και τη Λαϊκή ορχήστρα του ΡΙΚ. Δεν ενδιαφέρομαι καν να συζητήσω τέτοιες συγκρίσεις.
Ναι, κινδυνεύει η δημοκρατία. Η όση απέμεινε στην Ελλάδα. Ξεχνάς μου φαίνεται εκείνη τη κόντρα των δύο παρουσιαστών με την «Υπουργάρα» και την προσπάθεια απόλυσης τους, συμβάν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τις μετέπειτα απεργίες. Ναι, υπάρχει πρόβλημα στη ΕΡΤ –και σε πολλούς άλλους χώρους του Δημοσίου –με τους συνδικαλιστές… που και αυτοί πελατειακά λειτουργούν. Τούτο όμως δεν αρκεί για να δικαιολογήσει πράξεις τύπου «κλείνω μια εταιρεία για να απαλλαγώ από τις όποιες υποχρεώσεις –τις οποίες ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑ –απέναντι στους εργαζόμενους και μετά ανοίγω ξανά την ίδια με άλλο όνομα». Αν το έκανε ιδιώτης … όχι επειδή η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της πτώχευσαν αλλά επειδή είναι πιο βολικό να ανοίξει άλλη, θα συμφωνούσες;
«… -ΠΡΙΝ: “Κατευθυνόμενη η ενημέρωση στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση.”
-ΜΕΤΑ: “Φίμωση της ελευθερίας του λόγου το κλείσιμο της ΕΡΤ.” …»

Δηλαδή το βρίσκεις τόσο δύσκολο να συμβαίνουν και τα δύο; Σφάλμα λογικής … άγνοια των καταστάσεων και των πρόσφατων εξελίξεων… ή απλά «κόφκουμεν τζιαι ράφκουμεν όπως μας βολεύκει».

Ναι, ανέκαθεν οι εκάστοτε κυβερνώντες (της παρούσας κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης) επιχειρούσαν την ποδηγέτηση της ΕΡΤ. Ναι, υπήρχαν συχνά δημοσιογράφοι που αντιστέκονταν. Όπως υπήρχαν και άλλοι που σιωπούσαν ή ακόμη συναινούσαν. Ψάξε λίγο τι συνέβαινε από τον καιρό των Λυριτζή και Οικονόμου.

Το άνωθεν «επιχείρημα» μου θυμίζει αυτούς που χρησιμοποιούν ως «όπλο» π.χ. το μισθό της Στάη. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν απόλυτα φυσικό στο ιδιωτικό τομέα να υπάρχουν ψηλοί μισθοί για να προσελκύουν ταλέντα… αλλά αδιανόητο να πράττει το ίδιο μια δημόσια εταιρεία.

Ο «αποφασιστικός» Σαμαράς… απλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ. Αυτό συνέβη. Του τη σπάσανε στο αγαπημένο του υπουργάκι… του αντιστάθηκαν –έστω ελάχιστα –στη προσπάθεια του να μετατρέψει την ΕΡΤ σε «χωράφι του» και αντέδρασε σαν κιστημένο μωρό.
Ρώτα.. άκου λίγο και τις μαρτυρίες των ανθρώπων της ΕΡΤ (που κακώς καθυστέρησαν να μιλήσουν)… και μετά κρίνε.

14/6/13 15:47  
Blogger the Idiot Mouflon said...

.
.
.

Αν περάσει η απόφαση Σαμαρά… σε παρακαλώ να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να μας πληροφορείς για τα εξής:

1) Με τι κριτήρια, τι μισθούς και τι προνόμια θα διοριστούν τα ΑΝΩΤΑΤΑ διευθυντικά στελέχη της νέας ΕΡΤ;
2) Τι ποιότητα της πληροφόρησης θα υπάρχει; (Αν και φοβάμαι πως το κριτήριο σου θα είναι μόνο το αν ακούγονται –αποκλειστικά –θετικά πράγματα για το μνημόνιο).
3) Τι απόψεις θα αφήνονται να βγουν στην επιφάνεια πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα που θα συμβούν εντός Ελλάδος αλλά και στη γύρω περιοχή στα επόμενα 2-3 χρόνια. Θα συνάδει αυτό με την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης;
4) Τι θα γίνει με το πολύτιμο αρχείο;

Με τα όσα έγραψες σε αυτό το κείμενο μου προκάλεσες πολλή θλίψη. Ξέρεις γιατί;

Γιατί κατάντησες να ακούγεσαι σαν τους γνωστούς ΑΚΕΛικούς: υπάρχουν ΜΟΝΟ όσα εξυπηρετούν τη θέση μας και συνάδουν με τις ιδεολογικά συμβατές ντιρεκτίβες, τίποτε άλλο.

14/6/13 15:48  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://left.gr/news/enteka-fraseis-toy-simoy-kedikogloy-11-psemata-gia-tin-ert

1. Ο Σ. Κεδίκογλου είπε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για "ιερές αγελάδες" […] Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θυλάκους αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».



Η ΕΡΤ δεν είναι «ιερή αγελάδα». Το Μάιο το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η ΕΡΤ έχει πλεόνασμα 40,97 εκατ. ευρώ και συνεισφέρει με το 50% των εσόδων της ή 129 εκ. ευρώ στο χρέος. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις των υπολοίπων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ καθώς μετά το 2010 και η ΕΡΤ εντάχθηκε στις ΔΕΚΟ.



2. Για «την ΕΡΤ οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκ. ευρώ τον χρόνο!».



Το «χαράτσι για την ΕΡΤ είναι μόλις 4,25 ευρώ το μήνα! Από αυτά τα χρήματα το 25% πάει για την ΛΑΓΗΕ [Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας]. Δηλαδή στην ουσία από τα 300 εκ. τα 75 εκ. εκατ. πηγαίνουν στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), άλλα 40 εκατ. στο υπουργείο Οικονομικών υπέρ του βασικού μετόχου, ενώ πηγαίνει και διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων στον ΦΠΑ. Και η νέα τηλεόραση, όμως, που θα ιδρύσει η συγκυβέρνησης προβλέπει [άρθρο 6 του νόμου που κατέθεσαν] ότι θα έχει «έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας».



3. «Έχει τριπλάσιο έως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο έως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: σχεδόν τη μισή και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί από όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι».



Το κόστος της ΕΡΤ αφορούσε συνολικά 2.907 εργαζομένους, τρία πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, δύο δορυφορικά, πέντε κεντρικούς ραδιοσταθμούς, 19 περιφερειακούς, 35 σταθμούς εκπομπής. Παράλληλα είχε και τα Μουσικά Σύνολα. Να σημειωθεί ότι κάλυπτε όλες τις εκδηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και όλων των κομμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό δίνοντας «δωρεάν» την εικόνα [το γνωστό pool].



Όσον αφορά την τηλεθέαση μόνο η ΝΕΤ είχε τον περασμένο Ιούνιο 9,5% και είχε βγει πρώτη, μαζί με το Mega, στην ενημέρωση για τις εκλογές. Μέσα σε ένα χρόνο και μετά την απαξίωση από την συγκυβέρνηση κατρακύλησε στο 4,5%. Και πάλι η τηλεθέαση της ΕΡΤ θα πρέπει να υπολογίζεται αθροιστικά και για τα τρία κανάλια [ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3].



4. Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.



Δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων να «εκμεταλλευτούν» την περιουσία της ΕΡΤ –κυρίως κτήρια. Όσο για το αρχείο της ΕΡΤ, για το οποίο ενδιαφέρονται όψιμα, επί των ημερών στελεχών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, που διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια την ΕΡΤ, έγινε «φύλο και φτερό». Είναι γνωστό ότι βίντεο ιστορικών σίριαλ και εκπομπών χρησιμοποιήθηκαν για να «γραφτούν» ποδοσφαιρικοί αγώνες. Το αρχείο είναι ήδη ημικατεστραμμένο, ενώ, όπως γράφουν τα Νέα, «στέλεχος προηγούμενης διοίκησης είχε παραδώσει με μίσθωμα 15.000 ευρώ το πολύτιμο αθλητικό αρχείο».

14/6/13 19:51  
Blogger the Idiot Mouflon said...

6. Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρεία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.



Και για να τα ενοποιήσει έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ; Ποιος εμπόδισε την σημερινή κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες να τα ενοποιήσουν;



7. Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμη μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και... οκτώ χρόνια.



Κατ' αρχήν αν υπάρχει αδιαφάνεια πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα τα στοιχεία. Και θα πρέπει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να καλέσει τον κ. Κεδίκογλου να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία. Και, βέβαια, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να ρωτήσει τους συνοδοιπόρους του σε ΝΔ και ΠαΣοΚ γιατί δεν έκαναν απογραφή…



8. Προνόμια για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.



Οι υπερωρίες και τα εκτός έδρας εκτιμώνται σε 8 εκ. τον χρόνο και «χρησιμοποιούνται» κυρίως για κάλυψη εκδηλώσεων του πολιτικού συστήματος. Ο μέσος μηνιαίος μισθός στην ΕΡΤ είναι 2.840 ευρώ μεικτά [92 εκ. για μισθοδοσία στον προϋπολογισμό, διά 12 μήνες και διά 2.656 εργαζόμενους. Συνολικά είναι 2.907 οι εργαζόμενοι αν υπολογιστούν και οι των ειδικών θέσεων, σύμβουλοι, κ.λπ.]. Ενδεικτικά: παρουσιάστρια ειδήσεων «ειδικής θέσης» εισπράττει καθαρά 2.152 ευρώ τον μήνα και σκηνοθέτης με υπηρεσία από το 1998, μονιμοποιημένος το 2006, αμείβεται με 1.050 ευρώ. Μόνο ετησίως δαπανώνται 1,4 εκ. ευρώ μόνο για τους μισθούς 11 ειδικών συμβούλων και 16 ατόμων «ειδικών θέσεων».



9. Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές, τις οποίες θα μπορούσε να κάνει με πολύ λιγότερα χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα, τα οποία έχει πληρώσει ακριβά ο φορολογούμενος.



Τις εξωτερικές παραγωγές δεν τις αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αλλά η διοίκηση, δηλαδή οι εντεταλμένοι της εκάστοτε κυβέρνησης, δηλαδή αυτοί που τώρα την κλείνουν. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είχαν καταγγείλει πρόσφατα ότι εκπομπές που χρησιμοποιούσαν στούντιο, εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό της ΕΡΤ, βαφτίστηκαν «μεικτές» παραγωγές και τα χρήματα κατέληγαν σε εξωτερικές εταιρείες παραγωγής. Η διοίκηση είχε δώσει και «προίκα», ως κονδύλι προετοιμασίας, την πρώτη εκπομπή με 27.000 ευρώ.



10. Συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες.



Η «Ραδιοτηλεόραση», με 15 εργαζομένους, είχε τα τελευταία χρόνια εβδομαδιαία κυκλοφορία 11.000-13.000 αντιτύπων. Κλείνεις το περιοδικό αν δεν «πουλάει», δεν κλείνεις την ΕΡΤ.



11. Η ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Το προσωπικό της θα αποζημιωθεί κανονικά.



Από τον περασμένο Νοέμβριο οφείλονται δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμες και 10.000 ρεπό στους εργαζομένους.



Πηγή: Αυγή
- See more at: http://left.gr/news/enteka-fraseis-toy-simoy-kedikogloy-11-psemata-gia-tin-ert#sthash.RgJblYdj.dpuf

14/6/13 19:51  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://www.anixneuseis.gr/?p=68805

"...ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Με «φιάσκο» ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς η κυβέρνηση παρά το ότι συνέταξε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΝΕΡΙΤ δεν κατοχύρωσε το σχετικό domain, με αποτέλεσμα να το πράξουν ιδιώτες λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος..."

14/6/13 19:53  

Post a Comment

<< Home