Friday, December 03, 2010

It’s Life Jim but not as we know it.

.
Αδίκως χαραμίζει τα δολάρια της η NASA, ερευνώντας τα βάθη ωκεανών και λιμνών σε • αναζήτηση μορφών ζωής που δεν μοιάζουν γήινες. Αν ερχόταν εδώ, στη Νήσο των Αγίων, θα έβρισκε πληθώρα εξωγήινων και UFO.

***

Πρόσφατα επανήλθε στη δημοσιότητα το θέμα των «
• chemtrails».

Όπως βλέπουμε σε διάφορα δημοσιεύματα, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, πέραν από τις αντιρρήσεις του για τις όποιες προσπάθειες δημιουργίας τεχνητής βροχής, ανησυχεί επίσης για το ενδεχόμενο οι Αμερικανοβρετανοί να χρησιμοποιούν τους κυπριακούς ουρανούς για πειράματα ελέγχου των καιρικών συνθηκών. Τις ανησυχίες αυτές συμμερίζεται και κάποια Κίνηση Πολιτών και Επιστημόνων ή/και Kίνηση κατά των Αεροψεκασμών (δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για μια κίνηση ή δύο ξεχωριστές).

Παραδείγματα βρίσκουμε
• εδώ και • εδώ, καθώς επίσης και στα καθημερινά δελτία ειδήσεων των Μέσω Μαζικής Εξαθλίωσης της νήσου (π.χ. στο βραδινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ, 02/12/2010, περίπου στο 26:20, που για λίγο καιρό μπορείτε να το βρίσκετε • εδώ).

Επίσης, σχετικό άρθρο βρίσκουμε και στο
• Τρωκτικό.

Δεν θα επεκταθώ καν στην απάντηση που η Μετεωρολογική Υπηρεσία δίνει για την επιστημονική εξήγηση της παρούσας περιόδου ανομβρίας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αστρονομική (γκουχ γκουχ) έλλειψη Σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τις ιαχές και τα καλέσματα του κυπριακού Κινήματος των Οικολόγων και των εκπροσώπων του.

Δώστε προσοχή στα όσα το άρθρο της Σημερινής (σύνδεσμος άνωθεν) αναφέρει ως μέρος των δηλώσεων του κ. Περδίκη, Βουλευτή των Οικολόγων: «…Θα μπορούσαμε να ελέγξουμε την ατμόσφαιρά μας με αναλύσεις που δικαιούμαστε να κάνουμε, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τούς Βρετανούς». Παρόμοια έκκληση βρίσκουμε και στο άλλο άρθρο (της Αλήθειας) μαζί με σχετικές δηλώσεις της Γ.Γ. των Οικολόγων κ. Ιωάννα Παναγιώτου.

Αντιλαμβάνεται κανείς
τη σημασία
αυτής της πρότασης;

Ουσιαστικά μας λένε πως τέτοιες αναλύσεις ΔΕΝ υπάρχουν ή τουλάχιστον πως δεν μπορούν οι ίδιοι να μας παρουσιάσουν κάποιες αναλύσεις –της Κυβερνήσεως ή άλλων –αλλά πως είναι εκ των προτέρων σίγουροι πως τέτοιες αναλύσεις θα αποδείξουν περίτρανα τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ντόιγκ!
«Scotty, beam me up».

Δεν θα με ενοχλούσε αν αυτές οι δηλώσεις προέρχονταν από κάποια Ιστοσελίδα σχετική με κάποια ΕβραιοΚινεζοΜπολσεβικοΜασονική Συνωμοσία ή από τον οποιοδήποτε περαστικό σε δρόμο που τα αδηφάγα ΜΜΕ βιάζουν με το δημοσιογραφικό «μαρκούτζιν» για να αποσπάσουν κάποια δήλωση. Με ενοχλεί γιατί προέρχεται από πολιτικούς / πολιτειακούς παράγοντες και –κυρίως –από Νομοθέτες.

Όπως είχα αναφέρει και στα σχόλια παλαιότερων αναρτήσεων (π.χ.
• εδώ)… όταν βουλευτές και οικολογικές οργανώσεις ΔΕΝ συμπεριφέρονται σοβαρά, τότε ενδέχεται να γίνονται και αυτοί μέρος του μηχανισμού παραπληροφόρησης με τρόπο που –τελικά –να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «Δυνάμεων».

Αν θέλεις να καταγγείλεις ένα τέτοιο θέμα και το Κράτος αρνείται να ενεργήσει… τότε είτε προσπαθείς μέσω του Νομοθετικού σώματος και των σωστών συμμαχιών να το αναγκάσει να κάνει κάτι τέτοιο …ή στρέφεσαι προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Πρέπει δηλαδή να μπορείς να παρουσιάσεις στοιχεία για το ποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ουσίες κυκλοφορούν στους αιθέρες, εάν είναι δυνατό να υποδείξεις αν όχι αποδείξεις –ποια είναι η πηγή τους, να εξηγήσεις ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ επηρεάζουν το περιβάλλον και τον άνθρωπο, να εξηγήσεις ΠΕΙΣΤΙΚΑ με ποιο μηχανισμό μπορούν να επιφέρουν ανομβρία ή βροχή, κλπ.

Εγώ προσωπικά δεν αποκλείω να κάνουν οι Αμερικανοβρετανοί τέτοια πράγματα ή ακόμη και χειρότερα. Εγώ όμως δεν κατέχω κανένα αξίωμα και δεν με δείχνουν τα Μέσα Μαζικής Εξαγρίωσης νύχτα-μέρα.
Με το να αμολά κάποιος συνεχόμενα –και μάλιστα από θέση ισχύος –τις όποιες θεωρίες και υποψίες του στο ανυποψίαστο κοινό… παραδεχόμενος μάλιστα ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση αναλύσεις ΔΕΝ υπάρχουν… απλά βοηθά στο να μετατρέπονται οι όποιες φωνές αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας σε περιθωριακές, γραφικές καρικατούρες και ενισχύει έτσι το μηχανισμό παραπληροφόρησης και αποσιώπησης.

Βέβαια, τα κίνητρα μιας τέτοιας στάσης είναι εύκολο να τα εξηγήσουμε στη Νήσο των Αγίων. Με δεδομένη τη σημασία του Αμερικανοβρετανικού παράγοντα στην όποια λύση του Κυπριακού… η δημιουργία αντιαμερικανικής / αντιβρετανικής υστερίας προέχει της σωστής διαχείρισης της πληροφόρησης και της δράσης σε οικολογικά θέματα.

Αναλογιστείτε και το εξής: Ας πούμε ότι οι Αμερικανοβρετανοί όντως κάνουν τέτοιους ψεκασμούς γιατί… π.χ. θέλουν καθαρούς ουρανούς για τα ραντάρ τους, χωρίς καν να έχουν την όποια εξουσιοδότηση από το κυπριακό Κράτος. Εφόσον ο κ. Περδίκης πιστεύει πως η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ δεν προτίθεται να κάνει τέτοιες έρευνες και να ενοχλήσει τους «κακούς δαίμονες» μας… προς τι η δήλωση; Για να πετύχει κοινοβουλευτικές συμμαχίες που θα το αναγκάσουν να πράξει τα δέοντα; Με ποιους; Τον ιδεολογικά προσκείμενο στους Δυτικούς ΔΗ.ΣΥ. ή το ίδιο το ΑΚΕΛ;

Σε μια τέτοια περίπτωση, μόνη λύση είναι να οργανωθεί από το ίδιο το Κίνημα Οικολόγων η χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών δια του ιδιωτικού τομέα. Θα μπορούσε π.χ. να απευθυνθεί στην Εκκλησία Κύπρου…εεεεε; Εάν όμως κάτι τέτοιο δεν γίνει, τότε η περιθωριοποίηση της αντίδρασης στο ενδεχόμενο τέτοιων ψεκασμών θα καλοκάτσει πάνω –και μέσα –στα κεφάλια μας και η ζημιά θα είναι μόνιμη.

Ακόμη χειρότερο είναι το πάρακάτω ενδεχόμενο. Σκεφτείτε οι αεροψεκασμοί όντως να γίνονται αλλά για άλλους σκοπούς. Π.χ. για σκοπούς πλύσης εγκεφάλου των πολιτών και αποδυνάμωσης της αντιστάσεως τους στα σχέδια των «Δυνάμεων» (π.χ. στο ΧιΧιΧιΧιΧιΧι ΧιΧιΧιΧιΧι) ή για διευκόλυνση της λειτουργίας των μηχανισμών παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών με στόχο όμως άλλο από την απουσία νεφώσεων και βροχής, κλπ. Ας πούμε ότι γίνονται οι αναλύσεις … αλλά επειδή η βιασύνη και η ανάγκη για προβολή που χαρακτηρίζει τους Οικολόγους μας έχει προδιαθέσει το κοινό για το τι θα έπρεπε να βρεθεί σε αυτές τις αναλύσεις… και επειδή τελικά οι αναλύσεις ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ… τότε η προσπάθεια γελοιοποίησης των όσων αμφισβητούν τις μεθόδους των «Δυνάμεων» και αντιστέκονται σε αυτές… γίνεται πιο εύκολη και από την …τηλεμεταφορά του Captain Kirk.

Ας μην είμαστε όμως τόσο σκληροί. Ας το δούμε το θέμα και από την σκοπιά των … εξωγήινων! Ελάτε μεσ’ το κεφάλι μου και δείτε μαζί μου την εικόνα που βλέπω εγώ. Ο κ. Περδίκης και η κ. Παναγιώτου διασχίζουν τους κυπριακούς αιθέρες σε ελεύθερη πτώσ πτήση… με ένα τενεκέ ανά χείρας… συλλέγοντας στοιχεία. Ξαφνικά προσπερνάν ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο… που φέρει επιγραφή: ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ.

Τρομαγμένος ο κ. Περδίκης ερωτά, «μα τι είναι αυτό», λαμβάνοντας αμέσως την απάντηση από την κ. Παναγιώτου:
«It’s Life George, but not as WE know it».


***

Σημείωση: Η φράση στον τίτλο της ανάρτησης είναι εμπνευσμένη από τη σειρά «Start Trek». Δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιήθηκε αυτούσια σε κάποιο από τα επεισόδια της πρώτης εκδοχής της σειράς ή στις ταινίες που ακολούθησαν ή στα μετέπειτα παραπροϊόντα. Γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στο τρισάθλιο άσμα «Star Trekkin’» (1987).

Labels: , , ,

3 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Διόρθωση στο κείμενο... το "ραντάρ και μηχανισμών παρακολούθησης" έγινε "...μηχανισμών παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών με στόχο όμως άλλο από την απουσία νεφώσεων και βροχής, κλπ."

Ντάνκε-μπίτε.

3/12/10 10:24  
Blogger Okyalos said...

Εγω σου προτείνω μια ατακα απο μια άλλη ταινία "Πελαάατες μου".

Ετσι λοιπον και ο κατα τα αλλα συμπαθης κ Περδίκης αναγκάζεται να συμφωνεί με τους ψηφοφόρους του οι οποιο δημιούργησαν και κινηση εναντιον των αεροψεκασμων.
Στο ίδιο μοτιβο, ο -το καλαθι της νοικοκυρας βουλευτης -υποστηρίζει το κυνηγι αμπελοπουλιών, ο Δημαρχός Πάφου στηρίζει την ...απεργια των εστιατοριων Michelin της Παφου και θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι να πιάσει ο Ερμής πρωτάθλημα.

Ο καθένας φροντίζει τους πελάτες του.

3/12/10 11:24  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Βέγγο;

Δεν τους αξίζει τέτοια τιμή!

Δεν είναι όμως απλώς θέμα εξυπηρέτησης πελατών αλλά και... εργοδοτών.

3/12/10 11:35  

Post a Comment

<< Home