Thursday, December 31, 2009

Greetings & Salutations

Tuesday, December 22, 2009

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ...

Νέο και συλλογικό -συμμετοχικό.

Ιστολόγιο ακατάλληλο για οπαδούς της τοιχο
δόμησης.


  • Εδώ.
  • Labels: ,

    Monday, December 14, 2009

    Όνε, ε όνε… Αιώνιε Όνε!

    Ανακοινώσεις από ραδιοτηλεόρασης, άρθρα έντυπα και ηλεκτρονικά. «Χωρίς έκτροπα το ντέρμπι των αιωνίων»!

    Τις αψιμαχίες στην οδό Λήδρας και τους παραδρόμους της, τα σπρέι και τα μαχαίρια που τραβήχτηκαν όταν περιφερόμενοι μαινόμενοι –που τους στέρησαν το τζάμπα ξύλο –εγκλώβισαν γωνιακά εναλλακτικά ενδεδυμένο νεανίσκο … ποιος θα τα κάνει πρωτοσέλιδο;

    Χαίρονται άπασες που δεν βήχουν τα άνθη και όλοι μας προσπερνάμε τον καρκίνο στη ρίζα!

    Απλά, λόγω έντονης αστυνομικής παρουσίας και –κυρίως –για να μην εισπράξουν τιμωρίες και κριτική τα σωματεία… αναβλήθηκαν οι μαχητικού τύπου αθλοπαιδιές. Έτσι χτίζονται οι ειδήσεις. Οι δεκάδες –αν όχι εκατοντάδες –που αργότερα βγήκαν στη γύρα για «παιχνίδι» δεν έτυχαν κάλυψης δημοσιογραφικής.

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ακόμα και από Ξεσσαλόνικας μεριά εισάγουμε έχθρες, βαριά η «ήττα» σε πρόσφατο αγώνα Χρυσών Αυγών Vs. Ξαναρχικών … απόλυτη η ανάγκη για εκδίκηση στο πρώτο γήπεδο δεξιά, έτσι όπως κατεβαίνεις από βορειοδυτικά.

    ***

    Δικοινοτική συνάντηση σε σχολείο.

    Μηνύματα από φίλη οπαδό πατροπαράδοτης παράταξης πατριωτών (οπ. Πα.Πα.Πα.)…

    «Μας καταπιέζουν», «το μισό σχολείο δεν ήρθε σήμερα», «έκρουσε η μικροφωνική, υπάρχει θεός».

    Τις απαντώ. «Τα ίδια γίνονται τώρα όπως και πρώτα. Δεν άλλαξε τίποτα. Όταν μας φλόμωναν με Παπάδες και Ήρωες, με Εθνικήν Υπερηφάνειαν, με μαννοηλίθιες, ψυχαναγκαστικές τελετές και επικά άσματα των οπισθίων, με προπαγάνδα ‘της άλλης πλευράς’, διαμαρτυρήθηκες;»

    «Εεε… όχι.. αλλά.»

    «Όχι αλλά… τώρα ΦΑΤΗΝ.»

    Πέφτει και λίγο δούλεμα… «Ρε συ, θα βρεις και Νύφη ΤΚ για το γιόκα σου…»

    «Ο Θεός να μεν δώσει».


    ***



  • Όνος Άλας Βαστάζων…


  • Νομίζουμε ότι το κακό δεν θα γίνει επειδή το κρύβουμε. Νομίζουμε ότι το κακό μπορεί να ανατραπεί άμα χρησιμοποιούμε κατά αντίστροφη φορά τις ίδιες διαδικασίες εγκεφαλοσαπουνοποίησης.

    Με μισοάδεια σχολεία και με ίδια ψυχοφθόρες, άψυχες, κακόγουστες τελετές!

    Με ορισμένα σχολεία στον αντίποδα εντελώς, με πλειοψηφία τις δΗκες δασκαλούες και πλήρως αναπτυγμένη την καλλιέργεια σαρκοβόρων φυτών!


    Με καθηγητάδες να εκπέμπουν μίσος την ίδια στιγμή που η δυσφορία ενισχύεται μέσω «απαγγελίας» και καταναγκαστικής «χαράς». Ρε ΑΜΠΑΛΑΤΟΙ, η ποίηση με το ζόρι είναι κακο-ποίηση, χωνέψτε το. Είναι έγκλημα να μετατρέπεις το λόγο της
  • Neşe Yaşın
  • σε σχολική αγγαρεία ρεεεεε!

    Με ΜΜΕ γερά προπονημένα στο πως θα διαστρεβλώσουν κάθε προσπάθεια, ειδικά όσες επιχειρούνται εν μέσω δΗκών τους γηπέδων!

    Έπρεπε να ψάξετε • άλλα πεδία μάχης και όχι να επιμένετε πως πρέπει να γίνετε νικητές στο δΗκο τους παιχνίδι! Θέλετε και διαφώτιση για την Ομοσπονδία πανάθεμα σας.

    Πως θα πειστεί ο κόσμος άμα αποφεύγετε να πείτε ξεκάθαρα το ΠΩΣ έγινε ανάγκη ο συμβιβασμός;

    Πως θα πειστεί ο κόσμος άμα τσαμπουνάτε συνεχώς παπαριές για «προδοτικά πραξικοπήματα» ...ωσάν η –τότε –επίσημη ανεπίσημη πολιτική του «Μακροχρόνιου», η προσπάθεια δηλαδή να εκμηδενιστεί και –εν τέλει –να εξαφανιστεί η ΤΚ μειονότητα, να ήταν λιγότερο απάνθρωπη, λιγότερο μισαλλόδοξη σχολή! Πότε επιτέλους θα «μολοήσετε το μυστικό»; Πήγαμε να τους φάμε μα τελικά την φάγαμε εμείς.

    Ακόμη και αν δεν γίνει πλειοψηφία η σκέψη που απορρίπτει εντελώς την όποιας μορφής ομοσπονδία, ακόμη και αν αποτυγχάνουν οικτρά τα σχέδια-όνειρα τους για «παλλαϊκά συλλαλητήρια», πως περιμένετε να πετύχει το μεγάλο βήμα άμα δεν υπάρχουν • ζωντανά παραδείγματα της μελλοντικής κατάστασης παρά μόνον αποτυχημένα κακέκτυπα του μηχανισμού που –υποτίθεται –πολεμάτε;

    Έπρεπε να αναζητήσετε τους ανθρώπινους, πραγματικούς μηχανισμούς που οδηγούν σε εθελούσια συμβίωση και όχι να επαναλαμβάνετε και να ενισχύετε την παιδαγωγική μαλάκυνση του εγκεφάλου!

    Ναι, καλό είναι να γίνονται συνευρέσεις. Έτσι όπως τις διαχειρίζεστε όμως… απλά θα κάνετε πιο πιστευτή την προπαγάνδα των αντιπάλων –ενάντια στη δική σας προπαγάνδα –για προσπάθεια επιβολής και μάλιστα με έξωθεν καθοδήγηση. Έτσι θα γίνει διπλό το βάρος από το οποίο θέλετε να απαλλαχθείτε.

    (Ήδη άρχισαν τη διάδοση της φήμης «ο Κόκκινος είναι άνθρωπος των Εγγλέζων», παλιά τους τέχνη κόσκινο, να δείτε που θα παρουσιάσουν και «ντοκουμέντα»).

    Εκτός και αν σκοπός σας είναι η αλληλοσυμπλήρωση στο παιχνίδι της «δημιουργίας αντιπάλων», όχι γιατί σας καίει η λύση του Κυπριακού αλλά γιατί επείγει η οχύρωση των χαρακωμάτων.


  • Όνε, ε Όνε! Αιώνιε Όνε!
  • Labels: ,

    Saturday, December 12, 2009

    Καραούλι

    Οι νεκροί …πρέπει να μένουν στον τάφο τους.
    Μόνο έτσι μπορούν να συνεχίζουν τις ζωές τους οι ζωντανοί.

    Κάποτε, άμα χάσεις κάποιο δικό σου, τον φέρνεις επισκέπτη στα όνειρα σου. Και γνοιάζεσαι, τρέχεις να δεις αν θέλει νερό ή τα φάρμακα του.
    Γνοιάζεσαι!

    Σκέψου τώρα να στον «επαναφέρει» κάποιος με τόσο κακόγουστο τρόπο…

    Για αυτό επιμένω.

    Μακριά κι’ αγαπημένοι. Μέχρι τα μνημόσυνα … για όσους τα έχουν ανάγκη.
    Μέχρι εκεί όμως.

    ***

    Είπαμε όλοι τις πολιτικές παπαρολογίες μας, σαν να διαβάζαμε σχολική έκθεση... όλοι

    Μας είπαν και για το «δύσκολο της υπόθεσης»… και τώρα… πως το λέει εκείνη η χαζή διαφήμιση;

    «Και μετά;»

    Κρύος ιδρώτας ! Πάω να βγάλω μια φωτο … ότι το υπόγειο μου είναι άδειο. Θα βγάζω μια κάθε μέρα. Μετά θα την στέλνω σε δικηγ… χμμμ όχι… σε τραπεζικη θυρ… μμμ ούτε… σε δημοσ…. μμμ … όχι… κάτσε… θα το βρώ… σε γνωστό μου αστυν… μμμπααα… όχι… εμμμ… το βρήκα!
    .

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    Στον Γιούρι Γκέλερ.

    Ε, δεν μπορεί. Αυτόν θα τον φοβηθούν!

    ***

    Να κάτσουμε όλοι καραούλι, στις εξώπορτες με το δίκαννο του παππού, μπας και…

    Πριτς!

    Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς ρε! Εγώ την κάνω για έξω. Μείνετε ‘σεις.

    Labels: ,

    Friday, December 11, 2009

    Ψες αργά…

    (Blues don’t Bother Me)

    …την ώρα που τα παλαβά ασχολούντο με το Θάνατο,
    άλλοι επέμεναν ΖΩΝΤΑΝΑ.

    Σκουζάτε με το λοιπόν
    που δεν θα ακολουθήσω
    τις νεκρόφιλες πομπές,

    εξυπηρετώντας τους στόχους των τυμβωρύχων,
    εγώ έχω άλλο μεράκι…

    10/12, last Thursday Night












    @ «Μεράκι»
    (πρώην Ballistic / Double Six, πλησίον Φανερωμένης)

    Blues-Rock διασκευές από τους «Triple Jam»






















    “…You've got to pick up every stitch,
    Mm, must be the season of the witch…”

    Labels: , ,

    Sunday, December 06, 2009

    ΟΝΕΙΡΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ

    Να είχαν λέει από μέρες στηθεί τα σκηνικά, χτισμένα με ιαχές μηδενικής ανοχής και συνολικής ενοχής. Τα Όργανα κουρδισμένα ένα τόνο πιο πάνω, να περιμένουν στη γωνία πότε θα πέσει μια λάθος νότα. Οι λογής-λογής καρατζ-ατζέντηδες να ντοπάρουν όλους τους παίκτες –δικούς και μη –με καύσιμα σχόλια. Απέναντι, ντόπιοι και λατίνοι τενόροι εξασκούν τις χορδές τους ρυθμικά, συνωμοτικά: ένα νεύμα … φεύγουμε… δύο νεύματα … θα ‘ρθούμε.

    Η ώρα πλησιάζει και…

    Να φεύγουν για ταξίδια εκτός πόλεων οι αποκλίνουσες στρατιές!

    Σε βουνοκορφές και δάση, όχι γιατί παίζει κάποια καλή μπάντα, ούτε γιατί «εκεί θα είναι όλοι». Ας μείνουν πίσω οι οπαδοί.

    Με τελετές σιωπής.. όχι γιατί δεν έχουν να πουν κάτι αλλά γιατί θέλουν να σκεφτούν πολύ καλά την επόμενη λέξη …όχι, όχι… περίμενε … να σκεφτούν πολύ καλά την επόμενη πράξη.


    Τα Όργανα προστασίας να χάσκουν άφωνα εκπέμποντας απελπισιά. Να μην βρίσκουν από ποιόν πρέπει να προστατεύσουν το δέντρο στη πλατεία και να κοιτάνε ύποπτα κάθε πουλί ή έντομο που ξεγελιέται απ’ τον πλαστικό διάκοσμο.





















    Οι πολιτικοί να χάνουν τα λόγια τους –προσωρινά βεβαίως. Ύστερα, με ύφος πτυχιούχου μαϊμουνιού να συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους για την τήρηση της τάξης.

    Μόνο όμως μέχρι που θα ‘ρθει το χαμπάρι … πως οι στρατιές λέει θα αρνηθούν την επιστροφή σε όλα τα «τους», στις καριέρες τους, στα σχολεία τους, στα παζάρια τους, στους νόμους τους, στις ιδεολογίες τους, στις ιδιοτροπίες τους … Μια ολάκερη γενιά «με αποκλίσεις» να επιλέγει να μην τροφοδοτεί το σύστημα που και την έφτιαξε την ίδια και την κατηγορεί!

    Ύστερα …θα ξυπνήσεις, θα φτιάξεις καφέ, θα ανάψεις τσιγάρο…

    Ανοίγεις το ράδιο.


  • Χεη-χοπ !
  • Labels: , ,