Thursday, August 30, 2007

ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ...

Συγχώρησε με Τζιμάκο που σε έβαλα «soundtrack» αλλά δεν φταίω εγώ, φταίει η Ιστορία που –ασύμμετρα –επαναλαμβάνεται. …και ξέρεις … εδώ στη Κύπρο έχουμε την τάση να σας μιμούμαστε (μετά καθυστερήσεως βέβαια) και γι’ αυτό ανησυχώ. Πάμε λοιπόν….

*******

Ράδιο Φουτούρις, ακούτε τις ειδήσεις…

Νέα, σημαντική ανακάλυψη έφερε στην επιφάνεια σήμερα η αρχαιολογική ομάδα του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Σε ανασκαφές στο χώρο της Καμμενονήσου ανευρέθηκαν πάπυροι της ασύμμετρης εποχής του βραχύβιου Ελληνικού Βασιλείου. Οι γλωσσολόγοι της αρχαιολογικής ομάδας μετάφρασαν μερικά κομμάτια από τους πάπυρους και αυτοί φαίνονται να επαναλαμβάνουν συνεχώς την ίδια φράση …
«Χέσε μας βρε Πολύδωρα».

**************


Ασύμμετρη είναι η μαλάκυνση του εγκεφάλου μας και η πλασματική εικόνα που μας επιβάλλουν τα ΜΜΕ.

Και εξηγώ.

Κάθε μεταγραφική σαιζόν οι ελληνικές (και όχι μόνο) αθλητικές εφημερίδες, ανάλογα των προτιμήσεων τους, αραδιάζουν διθυράμβους για τα καινούρια αποχτήματα της «ομαδάρας». Παιχταράς ο ένας, θεός ο άλλος, απροσπέλαστο τοίχος η άμυνα, δεινοί εκτελεστές οι επιθετικοί, οργανωτικές ιδιοφυίες οι μέσοι, πετάει η ομάδα…

Κάθε σαιζόν οι οπαδοί αναμασούν την προπαγάνδα της ομάδας / φυλλάδας τους. Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί και λοιποί οπαδοί. Και κάθε χρόνο τα ίδια χάλια. Κουτσοί οι αμυντικοί, κοιλαράδες οι επιθετικοί, με αλτσχάιμερ οι μέσοι. Άιντε το πολύ να κερδίσουν κανένα ντέρμπι ή καμιά ομαδούλα της σειράς στα προκριματικά της Ευρώπης. Μετά τρώνε μια ξερογυριστή τεσσάρα και ησυχάζουν.

Το ίδιο συμβαίνει και στα πολιτικά. Με την ίδια προθυμία οι «οπαδοί» αναμασούν τα κλισέ που τους ταΐζουν οι φυλλάδες και τα κανάλια. Ο Καραμανλής junior παρόλα τα όποια άλλα ελαττώματα είναι «σοβαρός» (η αδράνεια παρεξηγημένη), συμπαθής -αλλά Αμερικανάκι -ο Γιωργάκης, αναρχονεοταξίτες ή δεξιοΠΑΣΟΚόφιλοι οι του ΣΥΡΙΖΑ, γραφικός (και επομένως ακίνδυνος, κούνια που σας κούναγε) ο Καρατζαφέρης, το ΚΚΕ. είναι σταλινικό απολίθωμα (κάπως αλήθεια αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να διαγράφουμε ότι πει χωρίς να το εξετάσουμε ή να το επικροτούμε ασχέτως τι μαλακίας θα πει εάν τέτοια κατεύθυνση έχουμε) και πάει λέγοντας. Επί της ουσίας, τίποτα.

Όποιος μου ξαναπεί τον Καραμανλή σοβαρό θα φάει κλωτσιά στα μούτρα. Είναι τόσο σοβαρός όσο και οι αθυροστομίες των υφιστάμενων του.

Ας δεχτούμε κ. Πολύδωρα και κ. Μπακογιάννη τα υπονοούμενα σας. Βέβαια, 2-3 εμπρηστικοί μηχανισμοί (μαζί με πολλαπλάσια ατυχήματα ή πυρκαγιές από αμέλεια) δεν συνιστούν οργανωμένο σχέδιο … αλλά ας το δεχτούμε αυτό. Έχετε καθόλου αντίληψη του τι παραδέχεστε;

Στην περίπτωση των αναρχικών / γνωστών-άγνωστων, ομολογείτε ξεδιάντροπα πως ορισμένα «καλομαθημένα αστόπαιδα» (ορισμένα δε, γόνοι πλουσίων οικογενειών) κατάφεραν να αποδιοργανώσουν ένα ολάκερο κράτος. Διότι –στις περιπτώσεις των ληστειών και των κτυπημάτων με γκαζάκια –έτσι ακριβώς τους είχαν περιγράψει τα –φιλικά προς εσάς –κανάλια. Τα «καλομαθημένα αστόπαιδα» όμως στα άγρια δάση και τα λαγκάδια χάνονται. Δεν φέρνουν εις πέρας πολύπλοκα σχέδια αποδιοργάνωσης του κράτους.

Αν όντως τα κατάφεραν, τότε αποδείξαν εαυτούς ικανότερους από εσάς αλλά και την αντιπολίτευση. Μήπως να παραιτηθείτε –εσείς και όλοι οι κομματάρχες –και να αφήσετε την ηγεσία της χώρας στα χέρια τους;

Αν δεχτούμε πως η «ασύμμετρη απειλή» προέρχεται π.χ. από τους γείτονες ή «άλλους κακούς» τότε η κατάσταση σας είναι πιο γελοία από όσο νόμιζα. Ουσιαστικά παραδέχεστε
πως οι εξοπλισμοί, ο στρατός, η αστυνομία και το κράτος γενικότερα είναι για τους… λούτσους.
(ο Λούτσος)








Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, παραδοχή ανικανότητας είναι αυτό και όχι δικαιολογία. Και το παραδέχεστε αυτό όντας η παράταξη που ΚΑΙ φιλοξενεί φιλοπόλεμα στοιχεία ΚΑΙ κουμπαριές συνάπτει με τη γείτονα. Επομένως, αν ισχύει τέτοιο σενάριο, ούτε να τους φοβίσετε καταφέρατε, ούτε να τους φιλέψετε. Μπράβο!

(Εκτός και αν το ζητούμενο είναι να μπούν κάμερες και στα δάση και να κυνηγάτε τους κατασκηνωτές μέχρι να τους αναγκάσετε να παν σε ξεοδοχεία. Τότε ... να παραδεχτώ πως πρόκειται περί πετυχε-σ-μένου σχεδίου).

Οι δημοσκόποι που επιστρατεύτηκαν, η συνωμοσιολογία και οι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να κρύψουν το προφανές. Φθαρήκατε, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ικανό αλλά γιατί εσείς είστε ανίκανοι, ακόμη και με τα ΔΙΚΑ σας κριτήρια.

Θα σας άξιζε χειρότερο ρεζίλι, αν και το τωρινό δε με χαροποιεί γιατί στη διαδικασία χάθηκαν ζωές και καταστράφηκαν πολύτιμα δάση. Θα σας άξιζε, πέραν από το μπάχαλο με τα 3 χιλιάρικα, τώρα που οι χρηματαποστολές σπεύδουν προς τις τράπεζες της επαρχίας για τις αποζημιώσεις... να βρεθεί κανένα τσακάλι να κάνει «γερή μπάζα». Έτσι, να απελπιστούν και οι οπαδοί σας και στις εκλογές να δώσουν τη ψήφο τους … στα δέντρα!!! (Α, ρε Πανούση, τον Θείο χλεύαζες μα που να ‘ξερες τι σου έμελλε να δεις απ’ το ανιψάκι).

******

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, έχω να προσθέσω και ‘γω στα περί συνομωσιών. Μήπως... λέω μήπως… τότε που προκηρύξατε εκλογές σας πήρε τηλέφωνο, για να ευχηθεί «καλή τύχη» ο …….Μητσοτάκης; Μήπως –λέμε τώρα –φταίει αυτός; Σας περίμενε πολύ καιρό στη γωνία…

Ίσως -λόγω ιδιομορφίας -να σας πειράζουν τέτοια ΧΟΝΤΡΑ αστεία. Ελπίζω πάντως να μην σας πείραξε ιδιαιτέρως εκείνη η χοντράδα του Αρχιεπισκόπου μας, ξέρετε… περί των 50,000 ευρώ και των «γάμων του καραγκιόζη». Έχω και για αυτό το θέμα μια πρόταση. Πρόσεξα εκείνο τον παπά (αρχιμανδρίτη νομίζω) στο χωριό Γκρέκα Ηλείας που τόλμησε να πει «ούτε κεραμίδι για την εκκλησία προτού αποκατασταθούν όλοι οι άνθρωποι». Ε, γίνεται να μας τον στείλετε αυτόν και να σας στείλουμε το δικό μας; Έχετε ήδη ένα αθυρόστομο Χριστόδουλο, πόσο κακό να κάνει ένας δεύτερος; Αν δεν μπορείτε, στείλτε μας τον κ. Τζιμάκο Πανούση, πιο ευκολοχώνευτα είναι τα αστεία του παρά του δικού μας Χρυσόστομου (άκου τώρα, όνομα και πράμα). Φτάνει να πάρετε τον δικό μας. Όχι, ε… ;

Ευτυχώς πάντως που σας στείλαμε και τα παλικάρια, τους πυροσβέστες, να μην νομίζετε πως είμαστε όλοι μας γαϊδούρια. Αν και -πολύ φοβάμαι -η αμετροέπεια που μας χαρακτηρίζει, η δίψα των δημοσιογράφων μας για μελό και τηλεθέαση… αλλά και η ανάγκη μας –ως μίζεροι που είμαστε –να νοιώσουμε τρανοί, ξεχνώντας πως η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν γίνεται για το «ευχαριστώ» και τις δάφνες … θα τους παραλάβει και αυτούς όταν με το καλό επιστρέψουν. Τους εύχομαι να γλυτώσουν, όπως γλύτωσαν άλλους από τη φωτιά. Σε σας εύχομαι … α, μπα…. πρόλαβε ο Μητσοτάκης.

Labels:

4 Comments:

Blogger Nobody said...

Σε παραδέχομαι Αγρινό. Κάνε τον κόπο να ταχυδρομήσεις του Κωστάκη το ποστ σου μπας και καταλάβει και αυτός τί έχει κάνει.

30/8/07 09:27  
Anonymous Anonymous said...

Ασυμμετρη απειλη:

-δεκαδες εκατονταδες κενες θεσεις στο πυροσβεστικο σωμα
- εξοπλισμος απο την εποχη του Νωε
- ελλειψη εκπαιδευσης

Ασυμμετρη απειλη το κράτος

30/8/07 19:01  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Έλα τώρα. Αυτά που θα ήθελες να γίνονται θέλουν 20 χρόνια δουλειάς για οργάνωση και μόρφωση μιας καινούριας γεναιάς.

30/8/07 23:03  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Όσο για την πολιτική, δεν είναι οι πολιτικοί που την κάνουν πλέον. Οι επικοινωνιολόγοι την κάνουν. Μόλις τελειώσουν τη δουλειά τους εκεί και τζεπώσουν εκατομύρια, θα έρθουν και σε μας να μαζέψουν κάτι εκατοντάδες χιλίάδες ψύχουλα. Θα δούμε τους δικούς μας τι θα τους βάλουν να λένε! Κρατήσου γερά και κράτα ενέργεια να γράφεις ποστάκια.

30/8/07 23:07  

Post a Comment

<< Home