Wednesday, May 16, 2007

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Κουβαλώντας δημοσιογραφικό –εκ του πατρός μου ορμώμενο –αΐπιν (τ. «ayib», ελάττωμα, μειονέκτημα, ψεγάδι, κουσούρι, fault, defect, blemish… από «το Κυπριακό Ιδίωμα» του Ρόη Παπαγγέλου, Εκδόσεις «Ιωλκος»), εντάσσομαι στην εκνευριστική συνομοταξία των ατόμων που παρακολουθούν την ειδησεογραφία ακόμη και όταν δεν το θέλουν (το τραγικότερο εκ των συμπτωμάτων του όποιου εθισμού).

Το γέρο μου κάποτε τον είχα τσακώσει στην κουζίνα με τον καφέ στο τραπέζι, το τσιγάρο στο σταχτοδοχείο, την μια εφημερίδα ανοικτή μπροστά του, την δεύτερη έτοιμη στο πλάι … και τρία διαφορετικά ραδιοφωνάκια συντονισμένα σε τρεις διαφορετικούς σταθμούς…

Δεν έφτασε η χάρη μου σε τέτοια σημεία. Παραδέχομαι όμως πως όταν το δεύτερο αεροπλάνο χτυπούσε τον εναπομείναντα –εκ των διδύμων –πύργο εγώ είχα ήδη πάρει τηλέφωνα δυο γνωστούς στο Αμέρικα, έχοντας ξυπνήσει με την –για ώρες αναμμένη –TV στο κανάλι της ΝΕΤ που είχε έκτακτο ρεπορτάζ λόγω του πρώτου κτυπήματος. Μερικά χρόνια πριν, ευρισκόμενος ο ίδιος στο Αμέρικα, ξύπνησα από τα φλας της «έκτακτης είδησης» και την ταραγμένη φωνή του Αμερικάνου παρουσιαστή να ανακοινώνει ότι «…οι Ρώσοι μπήκαν στην Πρίστινα».

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τα διάφορα που μας λεν τα ΜΜΕ, ειδικότερα τις μεσημβρινές, ενημερωτικές ζώνες των ΡΙΚ, CNC Plus και ΑΝΤ1 …για τα γιουροβύζια τους, για την στρογγυλή θεά, για ντόπιες version


  • , για παπάδες επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, για τις διαβουλεύσεις ενώπιον προεδρικών…
    μπλα μπλα μπλα
    φτάνω στο εξής –υποπτεύομαι –ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ
    συμπέρασμα:

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

  • NUG NUG
    ...

    Labels:

    10 Comments:

    Blogger Mh Xeirotera said...

    Sth shmerinh eidhseografia kyriarxei h apofash tu Tasssssssssou na einai ek neu ypopsifios. Ki eno mexri proxthes den eixe apofasisei, xthes hksere epakrivos pies einai oi epidiokseis tu. Malista.

    Prepei na po oti to sok mu htan isxirotato. Anamenete na einai to idio isxiro ki otan tha exo pliroforithei thn apofash tu AKEL na ton stiriksei, paroti tha mporuse, an hthele, na katelthei ke me diko tu ypopsifio.

    Exei h eidhseografia ginei toso provlepsimh h' mipos eimaste ena tsourmo Nostradamoi?

    Kalhmera!

    16/5/07 09:16  
    Anonymous Anonymous said...

    PINGU δεν βλέπεις; Ακολούθα τα λινκς στο κείμενο!!!

    Αγρινό Φιλοπιγκουϊνικό

    16/5/07 13:33  
    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    H κόρη μου πον 4 χρόνων ξέρει τα επισόδεια ούλλα π΄όξο παρόλον που δεν έχουμεν τηλεόρασην (είναι ο μόνος δυνατος τρόπος άμυνας στο να σε πιάννουν στο μαϊττάππιν πολιτικοί, "καλλιτέχνες", συγχρονοι "δημιουργοί" τζαι πεφωτισμένοι δημοσιογράφοι). Κάτι που αξίζει (σαν τον πίγκου για παράδειγμαν, ή καμιάν κινηματογραφικήν ταινία που σ΄αρέσκει) μπορείς να τον γοράσεις τζαι σε ντιβιντί τζαι να τον θωρείς στο κομπιούτερ χωρίς την πνευμάτικήν ρύπανσην που περιγράφεις.

    Όσον για την υποστήριξην του Τάσσου που το Ακέλ, τα φιστουκούθκια έν εκασιανιστήκαν ακόμα. Μπορεί να έσιει τζαι έκπληξην τζαι τελικά να μείνου ακασιάνιστα. Άσε που ακόμα τζαι το Ακέλ να τον υποστηρίξει, οι ακελικοί δεν θα τον υποστηρίξουν. Άκουσα ακελικούς που λαλούν "να αλλάξω sexual orientation μπορεί ( γράφω αγγλικά για να μέν προφέρω την λέξην τζαι να θίξω τζαι κανέναν) αλλά τάσσον να ψηφίσω αποκλείεται. Αν πάν με τον τάσσον ελπίζω ο κόσμος της αριστεράς να τους κάμει ότι τους έκαμεν τότες που τους εβάλαν να ψηφίσουν Νικηφόρον.

    16/5/07 22:55  
    Blogger Nobody said...

    Χε χε. Πολύ χαριτωμένα καρτουνάκια.

    16/5/07 23:00  
    Blogger Marlen said...

    εμμμ.... Α? (πέραν του amplifier)

    17/5/07 01:46  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Anthropophoron
    Εμέναν έμεινεν μου το αΐπιν του γέρου μου... γι'αυτό χρησιμοποιώ το πίγκου σαν αντίδοτο.

    Πάντως, έχει πλάκα που έκαμε διασκευή το τραγουδάκι ο "ιππότης" Hasselhoff που τραγούδησε και τόσα άλλα "σοβαρά" τραγούδια... μερικά εκ των οποίων μάλιστα "έπαιξαν και ρόλο στη πτώση του Ανατολικού Μπλοκ" (μη χέσω...).

    @Nobody
    ώρα 13:00 στο ΡΙΚ2

    @Verity
    Δεν είναι amplifier, είναι παλιό ράδιο που τα Short Waves του έπιαναν από Ισπανία μέχρι Καύκασο... "πειραγμένο" από Adobe.

    Όσο για τα υπόλοιπα, ιδού η σύνοψης: "Παρά να θωρώ το περιπαίξιμον που πρόκειται να ακολουθήσει προτιμώ "Μίκυ Μάους". Capicci?

    P.S. Όπου βλέπει μιαν μεγάλη κουκκίδα έχει links.

    17/5/07 20:22  
    Blogger Marlen said...

    Ευτυχώς που δεν βλέπω τηλεόραση γιατί με 'βλεπα να κάνω ποστ για τη μάγια τη μέλισσα...

    19/5/07 14:11  
    Anonymous Anonymous said...

    Ε, και τι έχει η Μάγια... μια χαρά μέλισσα είναι...

    Αγρινό Παλιμπαιδίζων.

    19/5/07 16:02  
    Blogger Marlen said...

    Αμα ακούσεις το δικό μας το version θα χάσεις πάσα ιδέα. A sodomized age of innocence.

    20/5/07 02:47  
    Anonymous Anonymous said...

    Αυτό που παίζει το ΡΙΚ; Ε, χαράς το πράμα βρε, εδώ είχαν κάποτε τον Ανδρέα Τσουρή να κάνει παιδικά προγράμματα με άναρθρες κραυγές και υπονοούμενα...

    Αγρινό Αθκειασερό.

    20/5/07 12:05  

    Post a Comment

    << Home