Friday, December 29, 2006

ΛΗΔΡΑΣ: ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

Τάδε έφη Αγρινό στις 01. December 2005 08:01 PM, στο φόρουμ ΑΠΟΨΗ:

Ούτε η παραβίαση του Status Quo –που σύμφωνα με δική μας παραδοχή έγινε από παλαιότερα μα τώρα τη θυμηθήκαμε -ούτε η διατάραξη του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα της οδού Λήδρας είναι η κύρια πηγή ανησυχιών της Κυβέρνησης Παπαδόπουλου και των αυλικών της.

Το θέμα έχει πολιτικο-κοινωνική πτυχή όσο αφορά την «απ’ εδώ πλευρά» της κεντρικής Λευκωσίας και οικονομική πτυχή σε σχέση με την κατεχόμενη περιοχή της:

1) Ένα τέτοιο «άνοιγμα» προσφέρεται για τον λαουτζίκο και ειδικά για τους νέους. Δεν χρειάζεται να πας μακριά, δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο και δεν είναι ανάγκη να αποσκοπείς στην ικανοποίηση παθών (βλέπε «καμπαρέ» και «καζίνο»). Αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός «ζωντανού πυρήνα αλληλεπίδρασης»

  • Link - Interaction Cores
  • στο κέντρο της πρωτεύουσας που δεν θα ελέγχεται παρά μόνο από όσους επιθυμούν να γίνου μέρος του. Θα μπορούν δηλαδή οι ΕΚ και οι ΤΚ να ζουν, να εργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να ερωτεύονται (αχ ρε Ματσάκη, άργησες…) μέσα σε ένα προσιτό περιβάλλον που σιγά-σιγά θα το νοιώσουν «δικό τους». Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαφανούν και οι αναγκαίες προσαρμογές για την επιτυχία μιας τέτοιας «συμβίωσης» αλλά και θα καλλιεργηθούν συμπεριφορές αλληλοπροστασίας και αλληλοκατανόησης.

    Λόγω της παρουσίας του κατοχικού στρατού, αυτό ίσως να αργήσει να γίνει στο κατεχόμενο μέρος της Παλιάς Λευκωσίας… όμως η εγγύτητα των δύο περιοχών θα προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για μια αργή αλλά σταθερή επέκταση της «κατάστασης συμβίωσης» και εκεί.

    2) Θυμάστε τι έγινε όταν πρωτο-άνοιξαν τα οδοφράγματα; Ήταν και τότε περίοδος εορτών και οι απώλειες για τους δικούς μας μαγαζάτορες ήταν σοβαρότατες. Ορισμένοι ΕΚ τρέμουν στην ιδέα ότι θα μπορεί ο απλός κοσμάκης να σουλατσάρει, να ψωνίζει, να διασκεδάζει κατά τις αργίες και γενικώς να ξοδεύει χρήματα «απ’ εκεί» κατά την προσοδοφόρα περίοδο των εορτών. Φανταστείτε όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ, τα εστιατόρια, κλπ. που βρίσκονται πέραν από την Παλιά Λευκωσία να παραμένουν άδεια και την κίνηση να κατευθύνεται πεζή προς την Λήδρας!

    Ωιμέ, αλί και τρισαλί !

    Κανένας από αυτούς δεν θέλει να ανοίξει η Λήδρας παραμονή των Χριστουγέννων, ειδικά τώρα που οι ντόπιοι Ξενοδόχοι και Μαγαζάτορες αναγκάζονται -λόγω πτωτικής πορείας του τουρισμού –να προσφέρουν «all inclusive» πακέτα αλλά και να καλοπροσέχουν τον Κύπριο πελάτη που παλαιότερα «έφτυναν».

    Υπάρχουν βέβαια και οικονομικά συμφέροντα των «ενδοτικών» -π.χ. οι Χώροι Στάθμευσης του Λέλλου junior, αν και αυτά πάντα είναι γιομάτα ακόμη και όταν δεν είναι γιορτές. Τα κέρδη τους όμως θα είναι πενιχρά μπροστά στις απώλειες των –εκτός Λευκωσίας -«απορριπτικών».

    Πάντως, οι «ενδοτικοί» οικονομικοί παράγοντες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως δεν νοείται να έχουν το κέρδος ως σκοπό τους αλλά θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους ακριβώς στη δημιουργία τέτοιων «πυρήνων αλληλεπίδρασης».

    Έτσι, να μην ξεχνάμε και την οικονομική πτυχή της Ιστορίας (κουφάλα Μαρξ) !!!

    Η αλήθεια είναι πως ούτε τότε περίμενα κάτι... ούτε τώρα περιμένω. Είναι βλέπεις το πιο πιθανό ο τΑΣΣΟΣ να κάνει ότι μπορεί για να μην ανοίξει ποτέ η Λήδρας. Και αν ακόμη διαπράξει τέτοιο μέγα σφάλμα, θα φροντίσει να "πατσιάρει" την τρύπα με το Φόβο (που φυλάει τα έρμα), με το Νόμο (που έχει μακρύ χέρι και δεν δέρνεται)... και προπαντώς με το ισχυρότερο του όπλο, την ΑΠΡΑΞΙΑ ΜΑΣ.

    Περαστικά μας...

    Labels:

    12 Comments:

    Blogger Marlen said...

    ...με το συναίσθημα;

    ...μπααα, ξέρει το 'κοινό' του ο μπαγάσας. Τέτοια ώρα τέτοια κόλπα.

    29/12/06 17:28  
    Blogger Mh Xeirotera said...

    Simfono oti Tassos ke anigma Lidras einai dyo antagonistikes ennies- makari na vgo pseuths. Simfono epishs oti h endexomenh dianiksh tus odou tha ferei tis dyo kinotites pio konta,kati pu oi super patriotes- ellinarades apefxonte. Cheers!

    29/12/06 17:52  
    Anonymous Anonymous said...

    Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί ακριβώς με μια τέτοια κίνηση.
    Και για να είμαι ειλικρινής σαν απλός πολίτης, η άγνοια μου προκαλεί ενα αίσθημα δυσφορίας όσων αφορά το bicommunal άνοιγμα της Λήδρας.
    Βέβαια οι πολιτικοί σκέφτονται τα δικά τους συμφέροντα.. και γι'αυτό η Κύπρος πάει κατα διαόλου εδώ και περισσότερο απο μισό αιώνα..

    Περαστικά μας όπως είπες και εσύ.

    29/12/06 18:17  
    Blogger zappa said...

    megalo mpetatzh kai teepee den 8elate sthn kybernhsh???parte tous twra

    29/12/06 18:25  
    Anonymous Anonymous said...

    Θα ήταν η πιο γαμάτη και κουλ φάση στην Κύπρο ΕΒΕΡ. Όμως ας είμαστε ρεαλιστές. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα στην Κύπρο. Και αν τελικά γίνουν, δεν γίνονται σωστά, ή γίνονται για τους λάθος λόγους, και αποτυγχάνουν.

    Δεν γίνονται ειδικά τώρα που η Κύπρος κυβερνάται από τους πλέον εθνικιστές.

    29/12/06 19:34  
    Anonymous Anonymous said...

    Α! Απλά να διευκρινήσω, στο θέμα 'κυβέρνηση εθνικιστών' που προανέφερα, πως το ΑΚΕΛ το θεωρώ συνκυβερνών κόμμα μόνο για τα μάτια του κόσμου και για την αναγκαία πλέον στήρηξη του τΑΣΣΟΥ στις επόμενες προεδρικές. Κατά τ'άλλα, ο Τάσσος κόφκει τζιαι ράφκει μόνος του.

    29/12/06 19:37  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Ναι, καλά όλα αυτά... Εμείς όμως τι κάνουμε;

    30/12/06 09:32  
    Blogger Marlen said...

    Το αγκάθι στην πατούσα;
    Τα παχύδερμα δεν νώθουν.

    30/12/06 10:37  
    Anonymous Anonymous said...

    Θα πάτε να έβρετε οργανωμένα την Μαύρου (ή κάποιον άλλον τέλος πάντων που να έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στο να γίνει σωστά) και να μιλήσετε για το θέμα.

    Βασικά πρέπει να παρθεί πρωτοβουλία από μια οργανωμένη ομάδα. Αν ήμουν Κύπρο στάνταρντ θα εγίνουμουν μέλος (της ομάδας).

    30/12/06 11:37  
    Blogger zappa said...

    basika prepei na ginei mia mazikh kinhsh, me die8nh yposthriksh, opws egine me tous Kourdous aithtes asylou.....Giati basika o Tassos kai o Lillhkas tzampa magkes ein ai kai oti lene to lene gia eswterikh katanalwsh..........

    30/12/06 12:52  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Zappa, κάτι μου λέει (πες το διαίσθηση βρε παιδί μου, ότι και καλά έχω μαντικές ικανότητες) πως όποια προσπάθεια με διεθνή στήριξη θα εισπράξει τη ρετσινιά της αμερικανοχρηματοδοτούμενης προδοσίας... (τώρα πως μου ήρθε αυτό; Α, μπα... θα 'ναι τα λαχανάκια βρυξελλών που έφαγα).

    Πρέπει να αφορά μόνο ΤΚ και ΕΚ.

    30/12/06 16:55  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    PS. θα μπορούσε να έχει Ευρωπαϊκή στήριξη (βασικά προστασία) ΜΕΤΑ που θα ξεκινήσει ως κοινή προσπάθεια των δυο...

    30/12/06 16:58  

    Post a Comment

    << Home