Monday, December 04, 2006

ADVERSUS "HEROIC FIXATION"

Στο φόρουμ ΑΠΟΨΗ (link) κάποιος Δημήτρης ... με avatar για φώτο που παραπέμπει σε ήρωες κόμικ / japanese animation, άνοιξε θέμα με τίτλο "Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια". Αυτό βέβαια μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού ΤΚ από "ελληνόψυχους" στο ίγκλιγκλου (English School).

Με πομπώδες ύφος και τα εκνευριστικά, συνεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ που χρησιμοποιούν όσοι σκάνε από την ανάγκη τους "να τα πώ, να ακουστώ ΕΓΩ", ο Δημήτρης ξεδιπλώνει το ταλέντο του ως μελλοντικός ηγέτης του "Ελληνόψυχου Αύριο":
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (link)

Ιδού η απάντησή μου:

Δημήτρη.
Η επιμονή σου να γράφεις με μεγάλα γράμματα... το περιεχόμενο των όσων λες... και η εικόνα στο προφίλ σου (μαζί με το προσωνύμιο "πολεμιστής" από κάτω) ...φανερώνουν πολλά !!!

Τα κεφαλαία παραπέμπουν σε μια ανάγκη του ατόμου να υπερισχύσει της ομάδας, να ακουστεί ΠΑΝΩ από τους άλλους, να επιβάλει απόψεις, να κυριαρχήσει,... Ο πάσχων θεωρεί τον εαυτό του φορέα μηνύματος μεσσιανικού περιεχομένου και αδυνατεί να αντιληφθεί τον εκνευρισμό που προκαλεί στους γύρω του με την απρεπή συμπεριφορά του.

Η εικόνα (και το "πολεμιστής") δείχνει την επιθυμία για "μετάβαση στο μαγικό/ηρωικό".
Όπως σχεδόν όλα τα παιδιά που -με τρόπο υπερβολικό, σχεδόν παθολογικό -διαβάζουν ή βλέπουν κόμικς / cartoons, πρέπει να βασανίζεται ο ασθενής από οράματα παντοδυναμίας, ψευδαισθήσεις υπερδύναμης & μαγικών ικανοτήτων, κρίσεις μανιακής σκέψης με επίκεντρο "μεγαλειώδη" και πάντοτε απραγματοποίητα σχέδια... πιθανόν ακολουθούμενα από περιόδους κατάθλιψης. Τρικυκλικά και βενζοδιαζεπίνες ίσως να μην έχουν αποτέλεσμα.

Το δε περιεχόμενο παραπέμπει στην τυπική κατάληξη τέτοιων ιδεοληπτικών επεισοδίων.
Η αποτυχία στη προσωπική ζωή, η αδυναμία επίτευξης του "μαγικού/ηρωικού" status στο πραγματικό κόσμο... πολλές φορές και η ύπαρξη "ελαττωμάτων" στην ανατομία (μικρό ανάστημα, αναπηρία-δυσμορφία, κρυψορχία, υδροκεφαλισμός, κλπ.) που ενισχύουν τα συμπλέγματα κατωτερότητας τα οποία καταδυναστεύουν το είναι του ... οδηγούν τον ασθενή στο τελευταίο καταφύγιο, στην ανωτερότητα της φυλής... που ως φορέας συγγενικού DNA μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες του Ego για ανωτερότητα... για θεώρηση εαυτού ως "εκλεκτού" ... για δικαίωση.

Περαστικά.

Λίγο σκληρό ίσως... αλλά ΕΒΑΡΕΘΗΚΑ πλέον με τους συγχυσμένους ελληνο-MANOWAR οπαδούς κάθε είδους... που αγνοούν το τι κοινό έχουν to Aryan kai to Iranian.
Να φορέσουν το ττέλλενο βρακί τους, την προβιά τους, ... τζιαι να παν ΒΟΡΕΙΑ... ακόμα πιο βόρεια ...όσο πιο βόρεια γίνεται ...πιο βόρεια κι' απ το Βόρειο Πόλο αν μπορούν... να ανακαλύψουν τη γαμημένη τη Βαλχάλλα τους...

Άμα ο Άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τις κοινές ρίζες όλων... που ακόμα και μια επιφανειακή μελέτη των παγκόσμιων μυθολογιών (link) μπορεί να φανερώσει ... πως σκατά θα αντιληφθεί τι του γίνεται τώρα;

Labels:

7 Comments:

Blogger Marlen said...

"Η επιμονή σου να γράφεις με μεγάλα γράμματα... το περιεχόμενο των όσων λες... και η εικόνα στο προφίλ σου (μαζί με το προσωνύμιο "πολεμιστής" από κάτω) ...φανερώνουν πολλά !!!"

serotonin overload?

5/12/06 01:48  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Εμού ή αυτού;

;-)

Ειδικός δεν είμαι ... αλλά υποψιάζομαι πως το κοκτέηλ Dopamine-Serotonin ...άμα ξεφεύγει από μια -ειδική για τον καθένα -κατάσταση ισορροπίας... προκύπτουν -νοητικές- εκρήξεις Molotov.

5/12/06 02:07  
Blogger Marlen said...

Εσύ κρίνοντας από την επιλεκτική πολυχρωμία και το ανεβοκατέβασμα των fonts έχεις 'ξεπεράσει' την σεροτονίνη ;)

Αυτός πάλι βρίσκεται στα πρώτα στάδια αναγνώρισης του overload γιατί ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει bolds (ή είναι απλά technologically illiterate οπότε πάω πάσο).

5/12/06 03:30  
Blogger Mh Xeirotera said...

As dume epitelus ton anthropo apenanti mas (pera apo tis tampeles), auton pu exei ta idia oneira me mas, ta idia provlimata, ta idia vasana... as ton dume os synanthropo epitelus, os syn-koinono s'auto to glyko-pikro potirio pu mas edose h "moira" Polh kalh h apantish su :)

5/12/06 05:54  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Verity
Εγώ μιλώ στο μπλογκ ΜΟΥ, αυτός σε Φόρουμ. Και μάλλον είναι technologically illiterate ... ίσως και δακτυλογραφικά illiterate... τα κεφαλαία τα βάζει για να αποφεύγει τους τόνους.

@ΜηΧει
Όχι, καλή δεν ήταν γιατί γράφτηκε με θυμό. Αστεία... ίσως.

5/12/06 10:19  
Blogger Marlen said...

Προς κομμουνιστή, αθεϊστή, νεομοδάτο απελευθεροποιητή:

Μπορεί να ναι γενικώς και αορίστως illiterate αλλά ο άνθρωπος κατέχει σαφώς την τέχνη της...μαντικής! Respect :D

5/12/06 15:22  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Ο Γέροντας Παΐσιος μας έλειπε...

Και να τον κλωνοποιήσουν δεν αγιάζουμε πλέον...

"γκλίνγκ" !!!

-> Ένα Αγρινό κουνάει τα κέρατα του και στέλνει το κενοφανές φωτοστέφανο πίσω στην ανυπαρξία <-

5/12/06 19:56  

Post a Comment

<< Home