Wednesday, November 15, 2006

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ (Cyprus aeterna ή Cyprus ΛΑΤΕΡΝΑ;)

Το άνωθεν icon το δανείστηκα από μια από τις αγαπημένες μου Ιστοσελίδες· είναι αυτή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Γιατί την καραγουστάρω την Ιστοσελίδα αυτή;
http://www.parliament.cy/parliamentgr/home.htm
Διότι εκεί βρίσκεται το έργο τους και επομένως εκεί βρίσκονται και οι αποδείξεις της ανικανότητας τους.

Την θυμήθηκα με αφορμή την ανακοίνωση του Κ.Ε. κ. Πασιαρδή, ανακοίνωση που απαντούσε σε καταγγελία συγκεκριμένου βουλευτή. Η ανακοίνωση έλεγε:«Δεν υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ενσωμάτωση και εφαρμογή κοινοτικών οδηγιών και κανονισμών στην εσωτερική νομοθεσία,15/11/2006»

Το θέμα αφορά βέβαια τις πράξεις και παραλείψεις της Κυβερνήσεως σχετικά με την εναρμονιστική νομοθεσία ΚΑΙ την εφαρμογή της. Πιστεύω πως όντος το κράτος «τα ‘χει κάνει μαντάρα» στο συγκεκριμένο θέμα. ΟΜΩΣ, τα χάλια της ίδιας της βουλής είναι εμφανέστατα. Παραδείγματα της γενικής ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των βο(υ)λευτών μας μπορείτε να βρείτε είτε κάνοντας μια μικρή έρευνα στην προαναφερθείσα Ιστοσελίδα (αν και η μηχανή αναζητήσεως της Ιστοσελίδας δεν λειτουργεί --βολικότατο για τους ίδιους --μπορείτε να ψάξετε τα Αρχεία και τα Πρακτικά page by page) είτε βλέποντας τα ποστ που έκανα στο φόρουμ ΑΠΟΨΗ (http://www.apopsi.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=3;t=000372;p=2). Νομοσχέδια των οποίων οι τροποποιήσεις ψηφίζονται αλλά τα ίδια απορρίπτονται, προτάσεις νόμων που εκκρεμούν από τον καιρό του REQUEST TIME, παντελής έλλειψη πληροφόρησης των «αντιπροσώπων» μας σε ζωτικά θέματα… ΑΠ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ. Enjoy!!!

***

By the way, εκεί στην ΑΠΟΨΗ κάνω αναφορά σε πρόταση νόμου του «θέλω να γίνω κάτι, Πρόεδρος Κόμματος, Πρόεδρος Κομματιδίου, Υπουργός, Πρωθυπουργός, Κυρίαρχος του Σύμπαντος, ΚΑΤΙ επιτέλους για να με δείχνει η Τιβούλα (και να με ξαναγαπήσει η καλή μου)»… κ. Πρόδρομος Προδρόμου (a.k.a. Πρ.Πρ., ατυχέστατο, δεν είναι;). Η πρόταση νόμου έφερε τίτλο «Ο περί της Ενημέρωσης των Πολιτών για τις Συνέπειες της Εναρμόνισης με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο Νόμος του 2004».

Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα http://eurodemocracy.org/EL/index.html της –νεκρογεννημένηςΕυρωπαϊκής Δημοκρατίας, «Σκοπός της προτεινόμενης νομοθεσίας είναι η καθιέρωση στο κράτος της υποχρέωσης για ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού αναφορικά με τις συνέπειες που επιφέρει η εναρμονιστική νομοθεσία. Απερρίφθη στις 07/07/2005»

Εγώ είχα βρεί την πρόταση αυτή ως εκκρεμούσα, στα «εκκρεμούντα νομοσχέδια» της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές… στις 17 Ιανουαρίου 2006. Αυτό συνέβη είτε λόγω κακής ενημέρωσης της Ιστοσελίδας, είτε γιατί έγινε κάποια προσπάθεια για επαναφορά του νόμου υπό άλλη μορφή. Θεωρώ τέτοιους νόμου σημαντικούς γιατί το να έχουν περάσει νομοθεσίες που επηρεάζουν τα δικαιώματα του Πολίτη ΧΩΡΙΣ το κράτος να υποχρεούται –με όποιο τρόπο –να μας πληροφορεί για τέτοιες αλλαγές… συνιστά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ. Έτσι απλά…

Έψαξα και δεν βρήκα τι έγινα μετά τις 07/07/2005 και αν κάποιος μπορεί να με ενημερώσει θα του/της είμαι ευγνώμων.

Labels:

6 Comments:

Blogger Mh Xeirotera said...

Katagrafeis ena mizonos simasias provlima, apo ta polla pu antimetopizei h Kypros. Otan omos eklegonte vuleftes tu anastimatos tu Prinkipa Nikolaou (tu Tassou) ti na perimenei kaneis; Otan eklegonte oi kulies ke oi alloi kolauzoi tis opisthodromisis ke tis apotelmatosis ti na prosdoka kaneis; Tipota, ke na einai ke efxaristimenos pu tulaxiston to sistima parusiazei mia ipotipodi liturgia, etsi gia tin plaka diladi.

16/11/06 05:34  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Είπες...: "pu tulaxiston to sistima parusiazei mia ipotipodi liturgia, etsi gia tin plaka diladi".

Διαφωνώ, δεν είναι για την πλάκα, έχει σκοπούς η -έστω υποτυπώδης -αυτή λειτουργία... ΤΟ ΓΙΕΜΩΜΑΝ ΤΗΣ ΠΟΥΓΚΑΣ ΤΟΥΣ, την εξασφαλισμένη συνέχιση και καλή ζωή των νέων φορέων του DNA τους, κουλουπου κουλουπου.

Capicci ? ...και καλώς όρισες

16/11/06 15:14  
Anonymous Anonymous said...

Hλ. Aγρινό,

Eίδα την "ανταπόκριση απο το Λονδίνο"
στης Mικαέλλας, απόλαυσα τη γραφή σου και πέρασα να σου αφήσω μήνυμα εδώ.

Θα χαρώ να τα πούμε! ( Eχω και μια πρόταση να σου κάνω).

Μhμήτρη Δάμας (Nαι!)

99 574700

17/11/06 02:21  
Blogger Mh Xeirotera said...

Agrino to "gia tin plaka" to ennousa sarkastika, h katastash den einai gia gelia, to antitheto malista!

17/11/06 06:10  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Τι πρόταση καλέ μου ανώνυμε; Ανήθικη; Για πόσα εκατομμύρια μιλάμε; (Διότι ως γνωστόν "αν εν για 50,000 να πάμεν έσσω μας")

Γίνε πιό συγκεκριμένος... τι πρόταση; Θα εκδοθώ επιτέλους η πουτάνα; Βρήκα νταβατζή;

17/11/06 20:11  
Blogger Mh Xeirotera said...

Agrino mhn klotsas tin tixi su looool poly kalo to comment su.

18/11/06 01:32  

Post a Comment

<< Home